Combaterea statului prelungit pe scaun cu ajutorul fitnessului

 Catalin Tatulescu •  5 Ianuarie 2016, 14:00

Stilul de viata modern implica pentru cel mai multi dintre noi, statul prelungit pe scaun la birou sau in masina, pe parcursul intregii zile.

Multora li se poate parea ca acest stil de viata este unul confortabil si ca le-a imbunatatit calitatea vietii. Insa statisticile din ultimii ani au demonstrat ca sedentarismul, determinat in special de locul de munca are un impact major asupra sanatatii, efectele fiind mai nocive decat fumatul, alcoolul sau o alimentatie nesanatoasa.

Statul pe scaun la birou ore in sir te poate ucide in timp.

Muschii inactivii si un flux sanguin anormal (sangele curge mai anevoios), pot contribui la aparitia hipertensiunii arteriale, a bolilor arteriale sau a diabetului. Dupa ce corpul ramane inactiv pe o perioada de 24 ore, se reduce cu 40% capacitatea corpului de a produce insulina pentru absorbtia glucozei, fenomen care conduce treptat la instalarea diabetului. 

Deasemenea dupa 2 saptamani de stat la birou mai mult de 6 ore pe zi, corpul creste cantitatea de trigliceride in sange, nivelul colesterolului rau si rezistenta la insuluina. Apare imediat ingrasarea, atrofierea musculara si privarea creierului de oxigen.

O perioada de 10 ani de stat la birou mai mult de 10 ore pe zi creste riscul de obeziate, a bolilor de inima si a cancerului in medie cu pana la 30%, iar sansele de a suferi un infarct cresc cu 64%.

Pentru a reduce riscul aparitiei bolilor cronice, persoanele in cauza ar trebui sa faca tot posibilul sa se miste mai mult. Dar un alt aspect al stilului de viata modern este lipsa timpului pentr practicarea sportului sau a plimbarilor mai lungi.

Solutia consta in practicarea sedintelor intense la sala de fitness, care dureaza doar 45 de minute, sub indrumarea unui antrenor personal de fitness.

Un antrenor personal iti va crea un antrenament, alternand exercitiile pe parcursul sedintelor de fitness, astfel incat tu sa ai parte atat de exercitii de tip cardio cat si de imbunatatirea sistemului muscular.

 

De ce antrenor personal?

Afla aici aspectele care ma diferentiaza ca antrenor personal, antrenor cu program personalizat de fitness in Brasov:

Servicii

Va stau la dispozitie in fiecare zi de luni pana sambata cu informatii din urmatoarele domenii:

Activitatile se desfasoara in Brasov ata la sala de fitness cat si la domiciliul d-voastra.

Contact instructor fitness

Cauti un antrenor personal de fitness autorizat in Brasov? Doresti sa beneficiezi de serviciile unui personal trainer cu un program personalizat? Iti raspund cu mare placere la contactele de mai jos:

Telefon:0764 425 425
E-mail:contact@instructorfitness.ro